Υλικά
- 800 γρ. νιόκι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κύβο βούτυρο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 150 γρ. κρεμώδες μπλε τυρί
- Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Βράστε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια, μαγειρέψτε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
- Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα νιόκι στο τηγάνι.
- Γαρνίρετε με το μπλε τυρί και τον μαϊντανό και απολαύστε