Υλικά
- 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. γλ. σπόρους μάραθου
- 1/3 φλ. τσαγιού κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
- 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
- 300 γρ. τόνο σε λάδι
- Ξύσμα και χυμό από 1 1/2 λεμόνι, ή περισσότερο για γεύση
- 300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και τα αποξηραμένα βότανα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4- 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι και επιστρέψτε το σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα 75ml λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρωματικό και το σκόρδο.
- Προσθέστε την κάπαρη, τις νιφάδες τσίλι, τον τόνο και το λάδι του, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε για 1 λεπτό για να ζεσταθεί.
- Ανακατέψτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με την τραγανή φρυγανιά.