Υλικά

  • 1 μικρό λάχανο (κόκκινο ή πράσινο)
  • 5- 6 καρότα
  • 1 παντζάρι
  • 1 αβοκάντο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο
  • 2/3 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού μηλόξυδο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το λάχανο, τα καρότα και το παντζάρι ελαφρώς σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
  2. Τοποθετήστε τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφίμων και κόψτε σε χοντρά κομμάτια.
  3. Φτιάξτε το ντρέσινγκ της σαλάτας αναμειγνύοντας το λάδι, το μηλόξυδο και το σκόρδο.
  4. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο και τα καρύδια στα λαχανικά, μερικές πρέζες αλάτι και περιχύστε με το ντρέσινγκ.
  5. Ανακατέψτε πολύ καλά και ρυθμίστε το αλάτι και την οξύτητα εάν χρειάζεται (είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε).
  6. Ψιλοκόψτε το αβοκάντο και προσθέστε το στη σαλάτα, ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένα καρύδια.