Υλικά
- 1 μικρό λάχανο (κόκκινο ή πράσινο)
- 5- 6 καρότα
- 1 παντζάρι
- 1 αβοκάντο
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο άνηθο
- 2/3 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
- 2- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού μηλόξυδο
Εκτέλεση
- Κόψτε το λάχανο, τα καρότα και το παντζάρι ελαφρώς σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
- Τοποθετήστε τα καρύδια στον επεξεργαστή τροφίμων και κόψτε σε χοντρά κομμάτια.
- Φτιάξτε το ντρέσινγκ της σαλάτας αναμειγνύοντας το λάδι, το μηλόξυδο και το σκόρδο.
- Προσθέστε τον ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο και τα καρύδια στα λαχανικά, μερικές πρέζες αλάτι και περιχύστε με το ντρέσινγκ.
- Ανακατέψτε πολύ καλά και ρυθμίστε το αλάτι και την οξύτητα εάν χρειάζεται (είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό 10-15 λεπτά πριν το σερβίρετε).
- Ψιλοκόψτε το αβοκάντο και προσθέστε το στη σαλάτα, ανακατεύοντας ελαφρά. Σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένα καρύδια.