Υλικά
- 6 μπουτάκια κοτόπουλου με κόκαλα
- 1 κ. σ. πάπρικα
- 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- Χυμό από ένα λεμόνι
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- Αλάτι, για γεύση
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα μπολ αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε με την πάπρικα.
- Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία.
- Σοτάρετε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, τοποθετήστε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
- Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο ίδιο σκεύος, προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί και μετά προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και ανακατέψτε.
- Αφήστε να πάρει μια βράση και μειώστε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
- Προσθέστε το σπανάκι, και σιγοβράστε έως ότου το σπανάκι μαραθεί και η σάλτσα πήξει.
- Προσθέστε το κοτόπουλο στο σκεύος και ψήστε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.