Υλικά
- 2 φιλέτα σολομού
- 2 κ. σ. λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
- 2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 3/4 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, θρυμματισμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
- 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- Λεμόνι σε σφήνες
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.
- Ρίξτε τη μισή ποσότητα στο σολομό και κρατήστε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά και περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
- Τοποθετήστε ομοιόμορφα γύρω από το σολομό στο ταψί και πασπαλίστε με πιπέρι.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.