Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού
  • 2 κ. σ. λιωμένο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κ. γλ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 3/4 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, θρυμματισμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 450 γρ. φρέσκα σπαράγγια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • Λεμόνι σε σφήνες

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε το σολομό σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το λάδι, το ξύδι, το δενδρολίβανο, το σκόρδο και το αλάτι.
  3. Ρίξτε τη μισή ποσότητα στο σολομό και κρατήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα σπαράγγια και την κόκκινη πιπεριά και περιχύστε με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού.
  5. Τοποθετήστε ομοιόμορφα γύρω από το σολομό στο ταψί και πασπαλίστε με πιπέρι.
  6. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.