Υλικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 καρότα, ψιλοκομμένα
- 2 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια, σε κύβους
- 1 πατάτα, σε κύβους
- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 σάλτσα ντομάτας
- 2 φλ. ζυμαρικά για σούπα
- 1,8 λίτρα ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε για τρία λεπτά τα καρότα με το σέλινο, το κρεμμύδι και την πατάτα, αφού αλατοπιπερώσετε.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ένα λεπτό.
- Ρίξτε τη σάλτσα ντομάτας, τα κολοκυθάκια και το ζωμό λαχανικών και ανακατέψτε.
- Τοποθετήστε το καπάκι στην κατσαρόλα και σιγοβράστε για 45 λεπτά.
- Προσθέστε το σπανάκι και τα ζυμαρικά, καλύψτε και σιγοβράστε για 10 λεπτά.
- Αφήστε το να κρυώσει πριν σερβίρετε.