Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. ζελατίνη χωρίς άρωμα
  • 1 κ. σ. κρύο νερό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίξτε το νερό και τοποθετήστε μέσα την ζελατίνη.
  2. Αφήστε στην άκρη μέχρι η ζελατίνη να απορροφήσει το νερό και να διαλυθεί.
  3. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, προσθέστε την ζάχαρη και μαγειρέψτε μέχρι το σημείο βρασμού.
  4. Μόλις η κρέμα φτάσει ένα βήμα πριν το σημείο βρασμού αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και την ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  5. Σουρώστε το μείγμα και σερβίρετε την πανακότα στα ποτήρια.
  6. Αφήστε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες.
  7. Σερβίρετε με μέλι ή οποιοδήποτε τόπινγκ επιθυμείτε.