Υλικά
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ. γλ. ζελατίνη χωρίς άρωμα
- 1 κ. σ. κρύο νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίξτε το νερό και τοποθετήστε μέσα την ζελατίνη.
- Αφήστε στην άκρη μέχρι η ζελατίνη να απορροφήσει το νερό και να διαλυθεί.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα, προσθέστε την ζάχαρη και μαγειρέψτε μέχρι το σημείο βρασμού.
- Μόλις η κρέμα φτάσει ένα βήμα πριν το σημείο βρασμού αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και την ζελατίνη. Ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
- Σουρώστε το μείγμα και σερβίρετε την πανακότα στα ποτήρια.
- Αφήστε την κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2- 4 ώρες.
- Σερβίρετε με μέλι ή οποιοδήποτε τόπινγκ επιθυμείτε.