Υλικά
- 150 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. μικρά μανιτάρια
- 6 κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια 4 εκατοστών
- 3 σκελίδες σκόρδου θρυμματισμένες
- 1 1/2 κ. σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
- Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 ξύλινα καλαμάκια, βυθισμένα στο νερό για 30 λεπτά
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι και αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Τοποθετήστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια στα ξύλινα καλαμάκια πολύ κοντά και σφιχτά το ένα με το άλλο.
- Ρίξτε το σκόρδο, το θυμάρι και το μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά αλατοπιπερώνοντας αρκετά.
- Αλείψτε τα καλαμάκια με μια γενναιόδωρη ποσότητα του μείγματος με το βούτυρο και ψήστε σε δυνατή φωτιά για 7- 8 λεπτά, αλείφοντας περιστασιακά με το μείγμα βουτύρου.
- Τοποθετήστε τα καλαμάκια σε ένα ταψί, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο γκριλ για ακόμη 10 λεπτά και από τις δύο πλευρές, καλύπτοντας με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.