Υλικά
- 1 μπαγκέτα
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 μεσαίες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- 1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδου ολόκληρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί.
- Βουρτσίστε και από τις δύο πλευρές τις φέτες της μπαγκέτας με ελαιόλαδο.
- Ψήστε για 6 λεπτά μέχρι να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τις ντομάτες με το λιωμένο σκόρδο, το βαλσάμικο ξύδι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τρίψτε την ολόκληρη σκελίδα σκόρδου στην πάνω πλευρά από τις φέτες της μπαγκέτας και με ένα κουτάλι μοιράστε το μείγμα ντομάτας ομοιόμορφα στις φέτες.