Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 450 γρ. baby καρότα
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλ. βασιλικό
  • 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 450 γρ. φασολάκια
  • Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Ρίξτε το ελαιόλαδο και το σκόρδο στο κάτω μέρος μιας γάστρας.
  2. Τοποθετήστε τα baby καρότα και από πάνω το κοτόπουλο.
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη σκόνη σκόρδου, το βασιλικό και το ξύδι.
  4. Πάνω από το κοτόπουλο τοποθετήστε το κρεμμύδι σε φέτες και καλύψτε με το καπάκι.
  5. Μαγειρέψτε για 4 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία.
  6. Στα τελευταία 30 λεπτά προσθέστε τα πράσινα φασόλια.
  7. Πασπαλίστε με τον φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως.