Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκο ρύζι
- 2 αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα δάφνης
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ. σ. χυμό λάιμ
- 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα τοποθετήστε το ρύζι, τη δάφνη και το νερό και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 18 λεπτά.
- Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και σκεπάστε. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λάιμ, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον κόλιανδρο.
- Ανακατέψτε για να συνδυαστούν όλα τα υλικά και απολαύστε.