Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκό μακρύκοκο ρύζι
  • 2 αποξηραμένα ή φρέσκα φύλλα δάφνης
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ. σ. χυμό λάιμ
  • 1 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεσαία κατσαρόλα τοποθετήστε το ρύζι, τη δάφνη και το νερό και βράστε σε υψηλή θερμοκρασία.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, χαμηλώστε τη θερμοκρασία, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για 18 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε το καπάκι, ανακατέψτε το ρύζι με ένα πιρούνι και σκεπάστε. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  4. Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και, στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λάιμ, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τον κόλιανδρο.
  5. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν όλα τα υλικά και απολαύστε.