Υλικά
- 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
- Ένα ματσάκι σπαράγγια κομμένα
- Λίγο αλεύρι
- 1 αβγό χτυπημένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. μπέικον
- 100 γρ. τυρί ρικότα
- 85 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κ. σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. μέντα ψιλοκομμένη
- 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο ταψί.
- Τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι, απλώστε το χτυπημένο αβγό με ένα πινέλο μαγειρικής στις άκρες της ζύμης και ψήστε για 15 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει τραγανή υφή.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί ρικότα με το μασκαρπόνε, το ξύσμα λεμονιού, τα βότανα και τη μισή παρμεζάνα με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Αφαιρέστε το ταψί με τη ζύμη από τον φούρνο και απλώστε το μείγμα με τα τυριά.
- Προσθέστε το μπέικον χωρίς το λάδι και τοποθετήστε τα σπαράγγια κατά μήκος της τάρτας.
- Με ένα πινέλο απλώστε λίγο από το λάδι του μπέικον, γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για ακόμη 20 λεπτά ακόμη.