Υλικά

  • 1 έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • Ένα ματσάκι σπαράγγια κομμένα
  • Λίγο αλεύρι
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. μπέικον
  • 100 γρ. τυρί ρικότα
  • 85 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ. σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. μέντα ψιλοκομμένη
  • 2 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ανοίξτε τη ζύμη και απλώστε σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο ταψί.
  3. Τρυπήστε τη βάση με ένα πιρούνι, απλώστε το χτυπημένο αβγό με ένα πινέλο μαγειρικής στις άκρες της ζύμης και ψήστε για 15 λεπτά.
  4. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει τραγανή υφή.
  5. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το τυρί ρικότα με το μασκαρπόνε, το ξύσμα λεμονιού, τα βότανα και τη μισή παρμεζάνα με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  6. Αφαιρέστε το ταψί με τη ζύμη από τον φούρνο και απλώστε το μείγμα με τα τυριά.
  7. Προσθέστε το μπέικον χωρίς το λάδι και τοποθετήστε τα σπαράγγια κατά μήκος της τάρτας.
  8. Με ένα πινέλο απλώστε λίγο από το λάδι του μπέικον, γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για ακόμη 20 λεπτά ακόμη.