Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 2 κ. σ. λάδι
- 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 900 γρ. γαρίδες
- 3 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 6 φέτες μπέικον, ψημένο και ψιλοκομμένο
- 1 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Σοτάρετε το σκόρδο και τις γαρίδες και αφαιρέστε μόνο τις γαρίδες μόλις πάρουν μια ροζ απόχρωση.
- Προσθέστε το σπανάκι, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το πιπέρι, μαγειρεύοντας έως ότου χάσουν τα υγρά τους.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά.
- Τέλος, ρίξτε στην κατσαρόλα τις μαγειρεμένες γαρίδες, το μπέικον, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί.