Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι, για γεύση
- 2 μπανάνες μέτριες
- 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
- 1 αβγό
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Τοποθετήστε τις μπανάνες σε ένα άλλο μπολ και λιώστε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, το μέλι, το γιαούρτι, το γάλα αμυγδάλου, το αβγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά υλικά σε εκείνο με τα ξηρά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες μάφιν και ψήστε στον προσθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
- Για τη γαρνιτούρα με φυστικοβούτυρο, ανακατέψτε το μέλι με το φυστικοβούτυρο και το γάλα αμυγδάλου και γαρνίρετε τα μάφιν, συμπληρώνοντας με θρυμματισμένα φιστίκια (προαιρετικά).