Υλικά
- 8 μπουτάκια κοτόπουλου
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 1 κ. σ. μέλι
- 1/2 κ. γλ. ρίγανη
- 1/4 κ. γλ. θυμάρι
- 1/4 κ. γλ. βασιλικό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω, και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαραθεί, για 1 έως 2 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20- 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά εσωτερικά.