Υλικά

  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 3 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1/2 κ. γλ. ρίγανη
  • 1/4 κ. γλ. θυμάρι
  • 1/4 κ. γλ. βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπουτάκια κοτόπουλου.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
  3. Προσθέστε το κοτόπουλο, με την πέτσα προς τα κάτω, και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
  4. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαραθεί, για 1 έως 2 λεπτά.
  5. Αφαιρέστε από τη φωτιά, ρίξτε τη μαύρη ζάχαρη, το μέλι, τη ρίγανη, το θυμάρι και το βασιλικό και ανακατέψτε καλά.
  6. Προσθέστε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20- 30 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί καλά εσωτερικά.