«Δεν διανοείσαι αυτό που συνέβη, ότι περπατούσε κάποιος και καιγόταν. Θεώρησα χρέος μου να είμαι εκεί και να ακούσω αυτούς τους ανθρώπους», είπε ο καλλιτέχνης Τάκης Ζαχαράτος αναφορικά με τη δίκη για το Μάτι στην οποία παρευρέθηκε, για να συμπαρασταθεί στους ανθρώπους που έζησαν αυτή την τραγωδία.

«Χρησιμοποίησα την εικόνα μου όχι για να πάρω δημοσιότητα, θεώρησα ότι πρέπει να είμαι εκεί για να δώσουμε το παρών μας. Όλο αυτό που συμβαίνει και χρησιμοποιούν πολιτικά ένα θέμα, που είναι εθνικό, με θυμώνει απίστευτα», σημείωσε μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Βεβαίως έχει ευθύνη αυτή η κυβέρνηση και η προηγούμενη και η αντιπολίτευση και η προπροηγούμενη και πιστεύω ότι όλο αυτό το πελατειακό κράτος, ότι “βάλτε μωρέ τον δικό μου, θα σου δώσω 10 ψήφους”, ευθύνεται για όλα αυτά».

«Μίλησα με όσους βρίσκονταν στη δίκη για το Μάτι. Ήταν πολύ απογοητευμένοι, γιατί δεν είχαν υποστήριξη. Με συγκίνησε μία κυρία που έχασε το μεροκάματό της για να βρεθεί εκεί. Εγώ στενοχωρήθηκα που δεν είχε κόσμο και θέλω να ελπίζω ότι δε έγινε ενημέρωση, δεν το έμαθαν…».

«Και στη Μάνδρα, και στα Τέμπη και στο Μάτι είναι η ίδια ιστορία και πρέπει όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ενωθούν για να υπάρχει αλληλεγγύη και αγάπη, γιατί μόνο έτσι μπορεί να περάσει κάποιος ένα μήνυμα».

«Εμένα με εκνευρίζει απεριόριστα ότι η όποια κυβέρνηση, και αυτή και η προηγούμενη και η προπροηγούμενη είναι απούσες. Δεν φαντάζομαι ότι κανένας απ’ τους προηγούμενους ή από αυτή την κυβέρνηση ήθελαν κάτι τέτοιο να συμβεί. Συνέβει όμως. Τι κάνεις; Δεν πας στις οικογένειες να ακούσεις; Δεν πας να δεις τι γίνεται; Να πεις “πώς μπορούμε να προλάβουμε;”», τόνισε.

Όσο για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, την παρομοίασε με «μπουζούκια», όπου ο τραγουδιστής, το κεντρικό πρόσωπο, δεν αλλάζει. «Εμένα μου θυμίζει όπως στα μπουζούκια που ο καλλιτέχνης δεν παίρνει την ευθύνη και λέει “θα γκρεμίσω το μαγαζί, θα αλλάξω δύο σκηνικά από εδώ, τρία από εκεί και θα βγουν τα μπαλέτα” και λέω ναι, αλλά εσύ τι θα αλλάξεις;», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τάκης Ζαχαράτος αναφέρθηκε στην Κίμπερλι Γκιλφόιλ, τη νέα πρεσβευτή των ΗΠΑ στη χώρα μας, τονίζοντας πως θέλει να γίνει φίλη του. Όσο για τη Μελάνια Τραμπ δήλωσε πως «κάνει υπομονή και είναι στα όριά της», ενώ αναφέρθηκε και στον Ίλον Μασκ.

«Όταν είσαι καλλιτέχνης ο τρόπος που προσεγγίζεις τους ανθρώπους είναι πάντα μέσα από αγάπη και βλέποντας ένα τραύμα που έχει μέσα του. Αυτό είναι το κλειδί για να κάνεις ένα χαρακτήρα», είπε.