Υλικά

  • 2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξύδι
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδου (ψιλοκομμένη)
  • 1 κ. γλ. ρίγανη ξερή
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξύδι από κόκκινο κρασί με τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το σκόρδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  2. Όσο ανακατεύετε το μείγμα προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
  3. Στύψτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα, ανακατεύοντας δυνατά.
  4. Τοποθετήστε το τελικό μείγμα σε ένα σφραγισμένο βάζο ή φιάλη, κλείστε καλά και ανακινήστε για λίγη ώρα.