Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο ξιφία
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. χοντρό αλάτι
  • 200 γρ. κόκκινα κρεμμύδια
  • 100 γρ. σέλινο
  • 200 γρ. λεμόνια
  • λίγο δεντρολίβανο
  • λίγο άνηθο
  • λίγο λευκό πιπέρι
  • λίγο λάδι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το φιλέτο με το χοντρό αλάτι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, αλλάζοντάς το πλευρά κάθε 5-6 ώρες. Βγάζουμε το φιλέτο ξιφία από τη σαλαμούρα, το πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και το σκουπίζουμε.
  2. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα πυρέξ μαζί με τα λαχανικά, το λεμόνι και τα αρωματικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ημέρες (το ανώτερο για 60 ώρες) μέχρι να μαριναριστούν όλα μαζί.
  3. Σερβίρουμε τον ξιφία κρύο κομμένο σε λεπτές φέτες με μια επιλογή από λαχανικά πασπαλισμένα με λαδολέμονο.