Υλικά
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το φιλέτο με το χοντρό αλάτι και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, αλλάζοντάς το πλευρά κάθε 5-6 ώρες. Βγάζουμε το φιλέτο ξιφία από τη σαλαμούρα, το πλένουμε πολύ καλά με τρεχούμενο νερό και το σκουπίζουμε.
- Βάζουμε το φιλέτο σε ένα πυρέξ μαζί με τα λαχανικά, το λεμόνι και τα αρωματικά και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου δύο ημέρες (το ανώτερο για 60 ώρες) μέχρι να μαριναριστούν όλα μαζί.
- Σερβίρουμε τον ξιφία κρύο κομμένο σε λεπτές φέτες με μια επιλογή από λαχανικά πασπαλισμένα με λαδολέμονο.