Υλικά
- 1 κόκκινη ψητή πιπεριά
- 30 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (και λίγα ακόμη για το σερβίρισμα)
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 100 γρ. λιγκουίνι ή σπαγγέτι
- Τριμμένη παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε και διατηρήστε μία κουτάλα από το νερό τους.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων αλέστε την κόκκινη πιπεριά, με το ελαιόλαδο, τα καρύδια και το σκόρδο.
- Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, ανακατέψτε και αφήστε στο αναμμένο μάτι μέχρι να ζεσταθούν.
- Σερβίρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με παρμεζάνα και ψιλοκομμένα καρύδια.