Υλικά
- 4 αβγά
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 κ. γλ. κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδής γλυκάνισος, μάραθος, πιπέρι)
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα κέικ.
- Χτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ και προσθέστε τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατέψτε καλά.
- Σιγά σιγά ρίξτε το αλεύρι με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι στο μείγμα των αβγών και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά και αφαιρέστε από τη φόρμα.