Υλικά
Είναι ευρύτερα γνωστό πως η μαρινάδα είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσεις βαθιά γεύση σε ένα κομμάτι κρέας.
Δεν είναι βέβαια όλες οι μαρινάδες ίδιες ούτε και κάνουν όλες για όλα τα είδη κρέατος. Οι καλύτερες σε όρους γεύσης και τρυφερότητας για το κρέας είναι οι λεγόμενες μαρινάδες ενζύμων.
Μαρινάρουμε το κρέας με ωμά φρούτα δηλαδή που περιέχουν πρωτεάση. Η πρωτεάση είναι ιδανική για την αποδόμηση των πρωτεϊνών, καθώς διασπά τους εσωτερικούς πεπτιδικούς συνδέσμους.
Με άλλα λόγια, διαλύει τους ιστούς τους κρέατος, καταλήγοντας σε πολύ πιο τρυφερά κομμάτια. Τέτοια φρούτα είναι η παπάγια, το ακτινίδιο, το σύκο, το μάνγκο και φυσικά ο ανανάς, η σταθερή επιλογή των σεφ, μιας και χαρίζει επιπλέον γλυκύτητα στο κρέας.