Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα
- 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χωριστά κρόκοι και ασπράδια
- 1 βανίλια
- μια πρέζα αλάτι + μισή κουταλίτσα ακόμη
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Στη συνέχεια βουτυρώνετε τη φόρμα ή τα φορμάκια και πασπαλίστε τον πάτο τους με λίγη ζάχαρη.
- Λιώνετε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Μετά ρίξτε μέσα ανακατεύοντας τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και τη μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μείγμα στην άκρη.
- Χτυπήστε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίξτε τη μισή κουταλίτσα αλάτι καθώς τα χτυπάτε και σιγά σιγά τη ζάχαρη.
- Μετά, ρίχνετε τη μαρέγκα στη σοκολάτα λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά.
- Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 30 λεπτά.
- Το σουφλέ είναι έτοιμο μόλις φουσκώσει και ψηθεί από πάνω. Σέρβιρε αμέσως πασπαλίζοντας με άχνη.