Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες κομμένες στα τέσσερα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- Μία πρέζα ζάχαρη
- 2 φύλλα δάφνης
- 1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο για 10 λεπτά.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε.
- Βάλτε τις ντομάτες στην κατσαρόλα, πασπαλίστε με μια πρέζα ζάχαρη και ρίξτε λίγο μαύρο πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά, κλείστε με το καπάκι και αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά.
- Προσθέστε το ζωμό λαχανικών και τα φύλλα δάφνης και ανεβάστε τη θερμοκρασία μέχρι να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα φύλλα δάφνης και χτυπήστε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και απολαύστε γαρνίροντας με λίγο ελαιόλαδο και κρουτόν (προαιρετικά).