Υλικά
Το τέλειο αφρόγαλα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας που θα κρίνει ένα καλό καπουτσίνο. Και είναι συνήθως η ιεροτελεστία που απολαμβάνουμε να βλέπουμε στους baristi, θεωρώντας πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο στο σπίτι. Κι ενώ η κουβέντα για το καλό αφρόγαλα είναι πραγματικά ανεξάντλητη, έχοντας να κάνει με τη θερμοκρασία του γάλακτος, τα λιπαρά και την υφή του, μεταξύ άλλων, υπάρχει ένας απλός και γρήγορος τρόπος που εγγυάται ένα τουλάχιστον ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Χωρίς ακροφύσια μάλιστα, επαγγελματικές μηχανές και αφρογαλιέρες. Γεμίζουμε λοιπόν ως τη μέση με γάλα ένα δοχείο με καπάκι. Κλείνουμε το καπάκι και κουνάμε καλά. Όταν το γάλα αφρίσει επαρκώς, αφαιρούμε το καπάκι και το βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στη δυνατή ένταση, για 30 δευτερόλεπτα. Το αφρόγαλα θα έχει διπλασιαστεί σε ποσότητα, αποκτώντας την τέλεια υφή για να συνοδεύσει τον καφέ μας…