Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 3 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
- 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. τζίντζερ
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κουτάκι μπύρα
- 4 στήθη ή μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα, χωρίς την πέτσα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το τζίντζερ, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τη μπύρα και ανακατέψτε και πάλι καλά.
- Ρίξτε στο μπολ το κοτόπουλο και αφήστε το στη μαρινάδα από μισή ώρα έως 24 ώρες, τοποθετώντας το στο ψυγείο.
- Στραγγίστε το κοτόπουλο και πετάξτε τη μαρινάδα.
- Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
- Ψήστε το κοτόπουλο για 15 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά.