Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 3 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 4 στήθη ή μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα, χωρίς την πέτσα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το τζίντζερ, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε.
  2. Προσθέστε τη μπύρα και ανακατέψτε και πάλι καλά.
  3. Ρίξτε στο μπολ το κοτόπουλο και αφήστε το στη μαρινάδα από μισή ώρα έως 24 ώρες, τοποθετώντας το στο ψυγείο.
  4. Στραγγίστε το κοτόπουλο και πετάξτε τη μαρινάδα.
  5. Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
  6. Ψήστε το κοτόπουλο για 15 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθεί καλά.