Υλικά
- 500 γρ. φιλέτο σολομό φρέσκο, χωρίς δέρμα, σε κομμάτια πάχους 2½εκ.
- 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε κυβάκια των 2½εκ.
- 4¼ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 6+1/3 φλιτζάνια νερό
- 1 φύλλο δάφνης
- ½ κ.τ.γ αλάτι
- ¼ κ.τ.γ. πιπέρι μαύρο (προτιμότερο φρεσκοτριμμένο)
- 3 κ.τ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Αρχικά, ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα μία κουταλιά της σούπας βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα πράσα για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτετε το νερό, τις πατάτες, τη δάφνη, το αλάτι και το πιπέρι. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, μαγειρεύετε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του σολομού, την κρέμα γάλακτος και τον άνηθο και βράζετε για 5 λεπτά επιπλέον.
- Προσθέτετε άλλη μία μεγάλη κουταλιά της σούπας βούτυρο στην κατσαρόλα και ανακατεύετε να λιώσει.
- Αφαιρείτε το δαφνόφυλλο και σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας από πάνω με λίγο επιπλέον άνηθο.