Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι από σπάλα κομμένο σε μπουκιές
- 5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 10 μικρές πατάτες κομμένες στη μέση
- 3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 3 κοτσανάκια σέλερι ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.τ.σ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
- 1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 3 φλιτζάνια χλιαρό νερό
- 1 κ.τ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 1 κ.τ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε αρχικά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας.
- Μόλις πάρει καραμελένιο χρώμα το αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σέλερι.
- Τα σοτάρετε λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα και τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα.
- Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Βάζετε πάλι στην κατσαρόλα το κρέας, ρίχνετε το σκόρδο και τα μυρωδικά.
- Σβήνετε με το κρασί και αμέσως ρίχνετε και το νερό. Βράζετε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
- Στη διάρκεια του βρασίματος προσέχετε τα υγρά στην κατσαρόλα και προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί.
- Μόλις η σούπα είναι έτοιμη αφαιρείτε με μια τρυπητή κουτάλα το κρέας και τα λαχανικά και αφήνετε μόνο το ζωμό στην κατσαρόλα.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι το οποίο σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Φέρνετε το ζωμό της σούπας σε βρασμό και προσθέτετε το σοταρισμένο αλεύρι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει ο ζωμός και να δέσει.
- Μόλις δέσει ο ζωμός προσθέτετε το κρέας και τα λαχανικά αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.