Υλικά

Αν «άρπαξε» η λιχουδιά που έβγαλες μόλις από τον φούρνο, κανένας λόγος ανησυχίας. Δεν χρειάζεται να πετάξεις τα πεντανόστιμα μπισκότα σοκολάτας που έφτιαξες επειδή μαύρισε η επιφάνειά τους. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα φτηνό εργαλείο που μπορεί να έχεις ήδη στα συρτάρια σου. Ο τρίφτης χειρός ξύσματος, που τον λένε κάποιες φορές και τρίφτη παρμεζάνας, κάνει εδώ θαύματα.

Ο τρίφτης ξύσματος είναι εξάλλου πραγματικό πολυμηχάνημα και καλό είναι να μη λείπει από την κουζίνα. Με αυτόν τρίβεις σκόρδο, εσπεριδοειδή, σοκολάτα, μπαχαρικά, ακόμα και σκληρά τυριά (όπως η παρμεζάνα).