Υλικά
- 2 αβγά
- 2 ντομάτες στον τρίφτη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, Πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
- Ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
- Λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι τοποθετείτε την ντομάτα με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τα αρωματικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
- Μόλις περάσουν περίπου 5 λεπτά και το μείγμα έχει «δέσει», σπάτε τα αυγά στη σάλτσα, καλύπτετε με ένα καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
- Απομακρύνετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, φρέσκο βασιλικό και πιπέρι και απολαμβάνετε.