Υλικά

  • 2 αβγά
  • 2 ντομάτες στον τρίφτη
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπούκοβο ή καυτερή πάπρικα
  • Ρίγανη, θυμάρι, βασιλικός
  • Λίγο κίτρινο τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι τοποθετείτε την ντομάτα με το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και το μπούκοβο, τη ζάχαρη και τα αρωματικά και αφήνετε να πάρουν μια βράση.
  2. Μόλις περάσουν περίπου 5 λεπτά και το μείγμα έχει «δέσει», σπάτε τα αυγά στη σάλτσα, καλύπτετε με ένα καπάκι και αφήνετε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  3. Απομακρύνετε από τη φωτιά, γαρνίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, φρέσκο βασιλικό και πιπέρι και απολαμβάνετε.