Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα, σε μικρές μερίδες
- 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 1 νεροπότηρο κρασί λευκό
- 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
- χυμό από 2 λεμόνια
- 2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε πρώτη φάση, βράζετε το μοσχαράκι για 1 ώρα σε ζωμό λαχανικών ή αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει και κρατάτε 1 ποτήρι από το ζωμό του.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι.
- Προσθέτετε το κρέας και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτετε τον ζωμό που κρατήσατε και αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει καλά και να μείνει με τη σάλτσα του.
- Όταν το κρέας έχει μαλακώσει, περιχύνετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιών.
- Αλατοπιπερώνετε και το βράζετε για λίγα ακόμη λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μπορείτε να σερβίρετε το λεμονάτο μοσχαράκι με ρύζι ή τηγανιτές πατάτες.