Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
- 2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 750 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 1/2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
- 1 κ. σ. σόγια σος
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
- 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μισή ώριμη ντομάτα
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1 κ. γλ. αλάτι
- Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
- 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.
- Ρίξτε τον άνηθο, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά.
- Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το αλεύρι και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέστε το μείγμα στη σούπα και ανακατέψτε.
- Ρίξτε την ντομάτα και τη γλυκιά πάπρικα, καλύψτε με καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για επιπλέον 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την ξινή κρέμα στη σούπα και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σούπα, για ακόμη 5- 10 λεπτά.
- Αφαιρέστε τη ντομάτα και σερβίρετε.