Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 750 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 1/2 κ. γλ. φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ. σ. σόγια σος
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Μισή ώριμη ντομάτα
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι για την γεύση
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξινή κρέμα

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρετε τα κρεμμύδια για περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα για ακόμη 5 λεπτά.
  4. Ρίξτε τον άνηθο, την πάπρικα, τη σάλτσα σόγιας και το ζωμό λαχανικών στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατέψτε καλά.
  5. Χαμηλώστε τη φωτιά, καλύψτε με καπάκι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λεπτά.
  6. Σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το αλεύρι και το γάλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Προσθέστε το μείγμα στη σούπα και ανακατέψτε.
  8. Ρίξτε την ντομάτα και τη γλυκιά πάπρικα, καλύψτε με καπάκι και αφήστε να σιγοβράσει για επιπλέον 15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  9. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την ξινή κρέμα στη σούπα και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει η σούπα, για ακόμη 5- 10 λεπτά.
  10. Αφαιρέστε τη ντομάτα και σερβίρετε.