Υλικά
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ. χοιρινό λουκάνικο αλεσμένο
- 75 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 αβγό
- Μοτσαρέλα τριμμένη
- 6 φέτες μπέικον
- Σος μπάρμπεκιου
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ ρίξτε τον κιμά, το λουκάνικο, τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αβγό και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργήσετε μία ομοιογενοποιημένη ζύμη.
- Πλάστε τους κεφτέδες και με τον αντίχειρά σας δημιουργήστε ένα βαθούλωμα στον καθένα από αυτούς.
- Γεμίστε με την τριμμένη μοτσαρέλα και πλάστε πάλι σε μπάλες.
- Τυλίξτε το κάθε κεφτεδάκι σε μία φέτα μπέικον και τοποθετήστε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Βγάλτε από τον φούρνο, αλείψτε με την σος μπάρμπεκιου και ψήστε για ακόμη 5 λεπτά.
- Προαιρετικά, μπορείτε να επαναλάβετε το βούρτσισμα με την σος μπάρμπεκιου και το ψήσιμο δύο φορές ακόμη για επιπλέον γεύση.