Υλικά

  • 1 κιλό ζυμαρικά κοφτά
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 25 γρ. τυρί σε κρέμα
  • 1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 225 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
  • 6 κ. σ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 225 γρ. αγκινάρες, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Προσθέστε το γάλα και το τυρί κρέμα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου για 5 λεπτά επιπλέον.
  4. Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το πιπέρι καγιέν, 2 φλυτζάνια τσένταρ, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
  5. Προσθέστε το σπανάκι και τις αγκινάρες, ανακατέψτε και αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ παχύ συμπληρώστε με γάλα.
  6. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ.
  7. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρετε τα ζυμαρικά.
  8. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.