Υλικά
- 1 κιλό ζυμαρικά κοφτά
- 2 φλ. τσαγιού γάλα
- 25 γρ. τυρί σε κρέμα
- 1/8 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- Αλάτι, πιπέρι
- 225 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 6 κ. σ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 φλ. τσαγιού σπανάκι ψιλοκομμένο
- 225 γρ. αγκινάρες, μαγειρεμένες και ψιλοκομμένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- 3/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Βράστε τα ζυμαρικά για 8 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προσθέστε το γάλα και το τυρί κρέμα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου για 5 λεπτά επιπλέον.
- Αφαιρέστε από την φωτιά και προσθέστε το πιπέρι καγιέν, 2 φλυτζάνια τσένταρ, 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το σπανάκι και τις αγκινάρες, ανακατέψτε και αν δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ παχύ συμπληρώστε με γάλα.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί και γαρνίρετε με το υπόλοιπο τσένταρ.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου με την τριμμένη φρυγανιά και το υπόλοιπο βούτυρο και γαρνίρετε τα ζυμαρικά.
- Ψήστε για περίπου 20 λεπτά.