Υλικά
- 2 γλυκοκολοκύθες κομμένες στη μέση και καθαρισμένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. αρνίσιο κιμά
- 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
- 100 γρ. κους κους
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα
- Φύλλα μέντας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε την γλυκοκολοκύθα σε μία λαδόκολλα μέσα σε ταψί, ραντίστε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ψήστε στο γκριλ για 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
- Ταυτόχρονα ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε τον αρνίσιο κιμά για 10 λεπτά.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο και το κους κους, 100 ml νερό, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να βράσει για 10 λετπά.
- Γεμίστε τις γλυκοκολοκύθες με το μεγαλύτερο μέρος του τυριού, προσθέστε την γέμιση με τον αρνίσιο κιμά και γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί.
- Ψήστε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.