Υλικά

  • 2 γλυκοκολοκύθες κομμένες στη μέση και καθαρισμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γλ. κύμινο τριμμένο
  • 100 γρ. κους κους
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα
  • Φύλλα μέντας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε την γλυκοκολοκύθα σε μία λαδόκολλα μέσα σε ταψί, ραντίστε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι και ψήστε στο γκριλ για 15 λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  2. Ταυτόχρονα ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα σε υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε τον αρνίσιο κιμά για 10 λεπτά.
  3. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το κύμινο και το κους κους, 100 ml νερό, καλύψτε με το καπάκι και αφήστε να βράσει για 10 λετπά.
  4. Γεμίστε τις γλυκοκολοκύθες με το μεγαλύτερο μέρος του τυριού, προσθέστε την γέμιση με τον αρνίσιο κιμά και γαρνίρετε με το υπόλοιπο τυρί.
  5. Ψήστε στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί.