Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 8 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κεφάλια κουνουπιδιού (τριμμένα στον τρίφτη ή το μούλτι)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου.
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών, το νερό και ανακατέψτε καλά.
  4. Αφήστε τη σούπα να πάρει μία βράση και ρίξτε το θυμάρι, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράστε για 15 λεπτά ακόμη.
  5. Αφαιρέστε το καπάκι και το θυμάρι.
  6. Χρησιμοποιείστε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε το κουνουπίδι και να έχετε μία τέλεια σούπα βελουτέ.
  7. Ρίξτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.