Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 8 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κεφάλια κουνουπιδιού (τριμμένα στον τρίφτη ή το μούλτι)
- Αλάτι, πιπέρι
- 8 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 2 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρετε για 2 λεπτά περίπου.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το κουνουπίδι, το ζωμό λαχανικών, το νερό και ανακατέψτε καλά.
- Αφήστε τη σούπα να πάρει μία βράση και ρίξτε το θυμάρι, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράστε για 15 λεπτά ακόμη.
- Αφαιρέστε το καπάκι και το θυμάρι.
- Χρησιμοποιείστε ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιήσετε το κουνουπίδι και να έχετε μία τέλεια σούπα βελουτέ.
- Ρίξτε την παρμεζάνα και το σχοινόπρασο, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.