Υλικά
- 3 ασπράδια αυγών
- ½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 120 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 140 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμάνετε τον φούρνο στους 140°C και βάζετε στα ταψάκια αντικολλητικό χαρτί.
- Προσαρμόστε το χτυπητήρι, προσθέστε τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε στην μέγιστη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Ρυθμίστε την ταχύτητα στη χαμηλή ένταση και προσθέστε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και τη ζάχαρη άχνη.
- Αφαιρέστε το χτυπητήρι και προσαρμόστε τον αναδευτήρα. Σε χαμηλή ταχύτητα αναμίξτε αργά τα τριμμένα αμύγδαλα.
- Βάλτε το μείγμα σε ένα κορνέ με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Φτιάξτε δισκάκια των 3 εκ. στα ταψάκια, αφήνοντας λίγα εκατοστά χώρο ανάμεσα στο καθένα.
- Χτυπήστε ελαφρά το ταψάκι στον πάγκο εργασίας για να μη σπάσουν οι κορυφές.
- Ψήστε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μπορούν να βγουν με ευκολία από το ταψάκι. Αφήστε τα κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Ενώ τα μακαρόν κρυώνουν, προσαρμόστε τον αναδευτήρα και προσθέστε το μασκαρπόνε, την λιωμένη σοκολάτα και την σκόνη κακάο.
- Αναμίξτε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βγάλτε προσεκτικά τα μακαρόν από το ταψάκι και φτιάξτε σάντουιτς με την κρέμα σοκολάτας ανάμεσα. Σερβίρετε.