Υλικά
- 225 γραμμάρια γλυκόπικρη κουβερτούρα
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα bitter 60% κακάο
- 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα
- 1 κ.τ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 225 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος ή κακάο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Σε μπεν μαρί ζεσταίνετε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες μαζί με το ζαχαρούχο γάλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε τη βανίλια και ανακατεύετε.
- Καλύπτετε το μείγμα με μια μεμβράνη και το αποθηκεύετε στο ψυγείο για 2 ώρες ή όλο το βράδυ.
- Μόλις παγώσει καλά το μείγμα, με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνετε λίγο-λίγο και πλάθετε μικρά μπαλάκια.
- Συγχρόνως λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε μπεν μαρί για την επικάλυψη.
- Κατόπιν, βουτάτε τις μπουκίτσες στη σοκολάτα γάλακτος ή στο κακάο.