Υλικά
- 340 γραμμάρια νερό
- 3 κ.τ.σ. λιωμένο βούτυρο
- 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.τ.γ. κοφτό αλάτι
- 1 κούπα σταφίδες
- 4 κ.τ.γ. χτυπημένης μαστίχας μαζί με κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 κ.τ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
- 2 κ.τ.σ. σούπας γάλα σκόνη
- 1 κ.τ.σ. σπόρους γλυκάνισου
- μισό φακελάκι ξηρή μαγιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ με λίγο χλιαρό νερό διαλύετε τη μαγιά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάτε με το σύρμα.
- Σε μια λεκάνη, βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα, το γάλα σκόνη, τη μαστίχα.
- Ρίχνετε σιγά – σιγά τα υγρά μέσα στα στερεά, προσθέτετε και την αραιωμένη μαγιά, ζυμώνοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
- Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο.
- Με τα 40 γραμμάρια αλεύρι, αλευρώνετε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και απλώνετε μέσα στην κάθε φόρμα το κάθε κομμάτι ζύμης.
- Το στρώνετε ομοιόμορφα.
- Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνετε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζετε στο φούρνο τις φόρμες με το σταφιδόψωμο και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.