Υλικά

  • 340 γραμμάρια νερό
  • 3 κ.τ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.τ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 4 κ.τ.γ. χτυπημένης μαστίχας μαζί με κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 κ.τ.γ. τριμμένο γαρύφαλλο
  • 2 κ.τ.σ. σούπας γάλα σκόνη
  • 1 κ.τ.σ. σπόρους γλυκάνισου
  • μισό φακελάκι ξηρή μαγιά

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ με λίγο χλιαρό νερό διαλύετε τη μαγιά και την αφήνετε να ξεκουραστεί για λίγο.
  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, αναμειγνύετε όλα τα υγρά υλικά και τα χτυπάτε με το σύρμα.
  3. Σε μια λεκάνη, βάζετε το αλεύρι, το αλάτι, τις σταφίδες, το γλυκάνισο, τα γαρύφαλλα, το γάλα σκόνη, τη μαστίχα.
  4. Ρίχνετε σιγά – σιγά τα υγρά μέσα στα στερεά, προσθέτετε και την αραιωμένη μαγιά, ζυμώνοντας παράλληλα το μείγμα, μέχρι τα υλικά να ανακατευτούν καλά.
  5. Χωρίζετε τη ζύμη στα δύο.
  6. Με τα 40 γραμμάρια αλεύρι, αλευρώνετε 2 μακρόστενες φόρμες για κέικ και απλώνετε μέσα στην κάθε φόρμα το κάθε κομμάτι ζύμης.
  7. Το στρώνετε ομοιόμορφα.
  8. Σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας την κάθε φόρμα και αφήνετε τις ζύμες για 1 ½ ώρα, ώστε να φουσκώσουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  9. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  10. Βάζετε στο φούρνο τις φόρμες με το σταφιδόψωμο και ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα.