Υλικά

  • ¾ της κούπας σπορέλαιο
  • 1 ½ σφηνάκι κονιάν
  • 2 σφηνάκια χυμό πορτοκάλι
  • 3 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1 κ.τ.γ. γαρύφαλλο
  • 1 κ.τ.γ. γλυκού σόδα
  • 2 συσκευασίες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 ¼ κούπα πετιμέζι

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή λεκάνη ρίχνετε το σπορέλαιο, το πετιμέζι, το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και ανακατεύετε καλά.
  2. Ταυτόχρονα διαλύετε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και  προσθέτετε στο μείγμα.
  3. Συνεχίζετε το ανακάτεμα και ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι.
  4. Αναδεύετε με απαλές κινήσεις το μείγμα, για να γίνουν τα μουστοκούλουρα αφράτα.
  5. Πλάθετε τα μουστοκούλουρα σε όποιο σχήμα θέλετε (συνήθως κυκλικό).
  6. Τα πασπαλίζετε προαιρετικά με σουσάμι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.