Υλικά
- 4 μικρές γλυκοπατάτες κομμένες σε σφήνες πάχους περίπου 1 εκ.
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. γλ. σκόνη πέντε μπαχαρικών
- Αλάτι
- 1/2 κιλό φιλέτο σολομού κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- 1 αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. τσαγιού ραπανάκι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε μία λαδόκολλα τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, την σκόνη μπαχαρικών και το αλάτι.
- Ψήστε μέχρι να γίνουν τραγανές, περίπου 20- 25 λεπτά.
- Εντωμεταξύ, σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το σολομό, τη σάλτσα σόγιας και το σησαμέλαιο και χτυπήστε το μείγμα μέχρι να αναμειχθεί καλά.
- Προσθέστε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ξαναχτυπήστε το μείγμα.
- Μόλις ομοιογενοποιηθούν τα υλικά σας σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές, για 2- 3 λεπτά.
- Μεταφέρετε στα ψωμάκια, συμπληρώστε από πάνω το αβοκάντο και τα ραπανάκια και σερβίρετε με τις γλυκοπατάτες.