Υλικά
- 225 γρ. φουντούκια
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη σοκολάτα ή τσιπς σοκολάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο και τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο για περίπου 12- 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσουν.
- Τρίψτε καλά τα φουντούκια με μία πετσέτα κουζίνας μέχρι να ξεφλουδιστούν.
- Τοποθετήστε τα σε έναν επεξερταστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να αρχίσουν να γίνονται μια μάζα.
- Προσθέστε την ζάχαρη άχνη και το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Συμπληρώστε με το λάδι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
- Ρίξτε και το αλάτι και χτυπήστε για ακόμη 5 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε την σοκολάτα (κατά προτίμηση λιωμένη) και χτυπήστε μέχρι να έχετε μια λαχταριστή σπιτική μερέντα, με την υφή που θέλετε.