Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού σολομό (μαγειρεμένο)
- 2 μεγάλα αβγά
- Χυμό από μισό λεμόνι
- 1 κ. σ. ψιλικομμένη κάπαρη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
- 12 αλμυρά κράκερ
- 1 κ. σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ. σ. βούτυρο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετήστε το σολομό, τα αβγά, το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το πιπέρι καγιέν και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Τρίψτε τα αλμυρά κράκερ με τα χέρια σας μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά.
- Τυλίξτε το μπολ με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Τοποθετήστε σε ένα πιάτο την τριμμένη φρυγανιά και χωρίστε το μείγμα του σολομού σε τέσσερις μερίδες.
- Πλάστε σε κροκέτες και πασπαλίστε με την τριμμένη φρυγανιά.
- Λιώστε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε τα μπιφτέκια για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά.