Υλικά
- 500 γραµ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα του τσαγιού νερό
- 1 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα λάδι
- χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
- κανέλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
- 1/2 πιάτο βαθύ καρυδόψιχα και σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. σουσάμι (εναλλακτικά)
Εκτέλεση
- Πριν ξεκινήσετε τη φανουρόπιτα, αν χρησιμοποιήσετε σταφίδες στη συνταγή, τις μουλιάζετε σε νερό τουλάχιστον για μία ώρα. Θα τις προσθέσετε στο τέλος με τα καρύδια (προσοχή για να είναι ο αριθμός μονός, πρέπει να χρησιμοποιήσετε και τα δύο προαιρετικά υλικά
- Σε μια λεκάνη ανακατεύετε το λάδι, τη ζάχαρη, τον χυμό και το νερό.
- Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει αφράτη η ζύμη. Βάζετε κανέλα από πάνω στο χυλό πριν μπει στο φούρνο.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο με πάνω και κάτω αντίσταση στους 150 βαθμούς για 60 λεπτά.
- Όταν ετοιμαστεί η φανουρόπιτα, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη από πάνω. Αν χρησιμοποιήσετε σουσάμι, πασπαλίζετε το μισό στη βάση και στα τοιχώματα του ταψιού.