Υλικά

  • 400 γραμμάρια ταλιατέλες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 1 λεμόνι
  • 3 κ.τ.σ. βούτυρο
  • 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • 200 γραμμάρια καπνιστό σολομό
  • 2 κ.τ.σ. άνηθο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό, βράζετε τις ταλιατέλες al dente για περίπου 6 λεπτά
  2. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το σολομό σε λεπτές μικρές λωρίδες, ξύνετε τη φλούδα του λεμονιού και ψιλοκόβετε τον άνηθο και την πιπεριά
  3. Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το βούτυρο και όταν λιώσει ρίχνετε το σολομό, την πιπεριά και σοτάρετε για 4 λεπτά
  4. Ρίχνετε τις ταλιατέλες στο τηγάνι, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Συμπληρώνετε με τον άνηθο και το ξύσμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
  5. Αφήνετε τα ζυμαρικά για 5 λεπτά στη φωτιά ανακατεύοντας τα με δύο ξύλινες πιρούνες. Σερβίρετε αμέσως.