Υλικά

  • 4 φλ. τσαγιού φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 φέτα κρεμμυδιού
  • 4 γαρύφαλλα
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι, το ζωμό κοτόπουλου και τα γαρύφαλλα και ανακατέψτε.
  2. Αφήστε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε από την φωτιά, περάστε το μείγμα από έναν μύλο τροφίμων και βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος.
  4. Στην άδεια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα.
  5. Σιγά σιγά προσθέστε στην κατσαρόλα το μείγμα ντομάτας και ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβωλιάσει.
  6. Προσθέστε την ζάχαρη και το αλάτι και απολαύστε.