Υλικά
- 4 φλ. τσαγιού φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 φέτα κρεμμυδιού
- 4 γαρύφαλλα
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 2 κ. γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι, το ζωμό κοτόπουλου και τα γαρύφαλλα και ανακατέψτε.
- Αφήστε το μείγμα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
- Αφαιρέστε από την φωτιά, περάστε το μείγμα από έναν μύλο τροφίμων και βάλτε το σε ένα άλλο σκεύος.
- Στην άδεια κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να πάρει ένα απαλό καφέ χρώμα.
- Σιγά σιγά προσθέστε στην κατσαρόλα το μείγμα ντομάτας και ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβωλιάσει.
- Προσθέστε την ζάχαρη και το αλάτι και απολαύστε.