Υλικά
- 1 κιλό κιμά
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 αβγά (για τον κιμά)
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά (για τον κιμά)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ. σ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1 κ. σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. σ. αποξηραμένο μαϊντανό
- 12 στικ μοτσαρέλας
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αβγά, χτυπημένα
- 3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την τριμμένη φρυγανιά, τα 2 αβγά, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
- Ζυμώστε με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά καλά.
- Πάρτε περίπου 55 γρ. κιμά, πιέστε τον στο χέρι σας να ανοίξει και τοποθετήστε στο κέντρο το στικ μοτσαρέλας.
- Τυλίξτε ολόγυρα το στικ με τον κιμά και επαναλάβετε για όλα τα στικ.
- Τοποθετήστε τα στικ με τον κιμά και την μοτσαρέλα στο αλεύρι, κατόπιν στα χτυπημένα αβγά και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
- Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για όλα τα στικ.
- Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι το εξωτερικό να αποκτήσει χρυσαφένια απόχρωση και να μαγειρευτεί ο κιμάς εσωτερικά, για περίπου 5 λεπτά.
- Αφαιρέστε από το τηγάνι, τοποθετήστε σε ένα πιάτο με χαρτί για να απορροφήσει το λάδι και αλατίστε.