Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 7 κρόκους αβγών
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. στέβια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και βράστε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Ρίξτε τους κρόκους αβγών σε ένα μπολ, προσθέστε τη στέβια (προαιρετικά) και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε το μείγμα των αβγών σιγά σιγά σε εκείνο του γάλακτος όση ώρα είναι στη φωτιά και ανακατέψτε.
- Μόλις το μείγμα γίνει όσο παχύρευστο θέλετε βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
- Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και βάλτε στο στην κατάψυξη για 3- 4 ώρες.
- Ανά μισή ώρα βγάζετε από την κατάψυξη και πλάθετε με τα χέρια σας.