Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 7 κρόκους αβγών
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ. στέβια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίξτε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και βράστε για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  2. Ρίξτε τους κρόκους αβγών σε ένα μπολ, προσθέστε τη στέβια (προαιρετικά) και ανακατέψτε καλά.
  3. Προσθέστε το μείγμα των αβγών σιγά σιγά σε εκείνο του γάλακτος όση ώρα είναι στη φωτιά και ανακατέψτε.
  4. Μόλις το μείγμα γίνει όσο παχύρευστο θέλετε βγάλτε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και βάλτε στο στην κατάψυξη για 3- 4 ώρες.
  6. Ανά μισή ώρα βγάζετε από την κατάψυξη και πλάθετε με τα χέρια σας.