Υλικά

  • 1 αβοκάντο
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1/2 συσκευασία σπαγγέτι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το αβοκάντο, τους κρόκους αβγών, το σκόρδο και το χυμό λεμονιού σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα σας να αποκτήσει απαλή και λεία υφή.
  3. Κόψτε τις φέτες μπέικον σε κομμάτια και σοτάρετε για λίγα λεπτά σε ένα τηγάνι.
  4. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίστε και περιχύστε με το ελαιόλαδο.
  5. Προσθέστε στα ζυμαρικά τη σος αβοκάντο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και το μπέικον και ανακατέψτε.
  6. Σερβίρετε και απολαύστε με τριμμένη παρμεζάνα.