Υλικά
- 1 μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο
- Ασπράδια από 2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σ. πλήρες γάλα
- 2 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
- 1 κ. σ. κρύο νερό
- 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλας σε ένα ταψί.
- Με το αλουμινόχαρτο σχηματίστε έναν κώνο, περίπου στο μέγεθος ενός συνηθισμένου χωνάκι παγωτού.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια αβγών με τη ζάχαρη για περίπου 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή.
- Προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, το νερό, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Εάν το μείγμα είναι πολύ αραιό προσθέστε λίγο αλεύρι. Στην αντίθετη περίπτωση προσθέστε επιπλέον νερό.
- Με μία μικρή κουτάλα πάρτε λίγο από το μείγμα και τοποθετήστε το στο ταψί δημιουργώντας έναν αρκετά λεπτό επίπεδο κύκλο, διαμέτρου 12-15 εκ.
- Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Ψήστε ανά δύο στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του κάθε κύκλου.
- Μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο και όσο είναι ακόμα ζεστά τοποθετήστε τον κώνο από το αλουμινόχαρτο στη μία άκρη και αρχίστε να τυλίγετε την λεπτή ζύμη γύρω από αυτό, έτσι ώστε να πάρει κωνοειδές σχήμα.
- Επαναλάβετε για όλους τους κύκλους που έχετε ψήσει. Μπορεί να χρειαστεί να θερμάνετε ξανά τα ζυμαράκια σας, καθώς για να πάρουν το σχήμα του κώνου πρέπει να είναι ζεστά.