Υλικά
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος από σπάλα
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
- 1/3 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
- 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα με το κρεμμύδι, το γαρίφαλο και το φύλλο δάφνης, για περίπου 5 -6 λεπτά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, αφαιρείτε το κρεμμύδι, το γαρίφαλο και τη δάφνη και κρατάμε το γάλα στην άκρη.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 – 2 λεπτά, μέχρι να λιώσει.
- Ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα, για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ενωθούν και να σχηματιστεί μια πυκνή, μπεζ κρέμα.
- Προσθέτετε το γάλα και βράζετε για περίπου 6 – 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφρώς πηχτή κρέμα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε αλατοπίπερο και στη συνέχεια τα αυγά και το τυρί και ανακατεύετε.